Nemški nosilci, neopazni in hkrati elegantni

Nemški nosilci, neopazni in hkrati elegantni

O nosilcih Dehn za strelovod lahko pišem pozitivno kot monter in  kot uporabnik. Nosilci naredijo strelovod res eleganten, skrit očem. Hkrati pa so zelo kvalitetni. V spodnjem sestavku kratek opis nosilec klik, katere zaradi kvalitetne in hitre montaže  kopira velika proizvajalcev opreme za strelovod. Vendar kvaliteta prvega, še vedno prva.

spd v hiši razredi

Nosilci ob robu slemena – nevpadljivi, vrhunska kvaliteta in hitra montaža.

Nosilec klik za strelovod me je navdušil že ob prvi uporabi. Hitra in enostavna montaža in kar je najpomembneje – nikoli nobenih težav ali reklamacij – vrhunska kvaliteta. Nič čudnega, razvili so ga v vodilnem podjetju za razvoj in proizvodnjo strelovodnega materiala na svetu, nemškemu Dehnu. Podjetje Dehn je že pred več 100 leti pričel s proizvodi za  strelovod in kasneje tudi prenapetostno zaščito. Tako pri izdelkih za strelovod kot pri prenapetostni zaščiti se  vidi nemška kvaliteta,  kvaliteta ter enostavna in hitra montaža.

spd v hiši razredi

Osnovni, kvaliteten in poceni nosilec Dehn.

Svetujemo in montiramo

Osnovni nosilec klik za strelovod ima že dolgo zgodovino in danes je na trgu prisotnih že veliko kopiranih izdelkov. Strelovodni vodnik premera 8 mm se zelo enostavno, le z močnim pritiskom žice pritrdi v objemko iz nerjaveče vzmetne pločevine.  Kljub temu demontaža vodnika brez klešč ali drugega orodja ni možna. To je tudi po standardu edino pravilno, kajti mednarodni standard za strelovodni material natančno  predpisuje do kolikšne sile mora nosilec držati vodnik. Predpisana sila ni majhna.  Hkrati pa se nosilec lahko horizontalno pomika po vodniku. To je največja prednost pri daljših strelovodnih aluminijastih vodnikih na strehi. Aluminij se namreč temperaturno razteza in ti pomiki vodniku omogočajo manjše deformiranje strelovoda med posameznimi nosilci. Pri nosilci, kjer vodnik klasično privijačimo, se vodnik močno deformira med posameznimi nosilci, ker moti estetski videz strelovoda.

spd v hiši razredi

Nosilci za na krtino, zelo tanka inox pločevina omogoča montažo na vse krtine – ne glede na utore. Kritine niso nič privzdignjene.

Na klik osnovi je Dehn z leti razvil veliko posebenih nosilcev za strelovod. Pri vseh pa je spet na prvem mestu zelo hitra in enostavna montaža in dolgoletna kvaliteta. Za razliko od večine konkurence za montažo večine nosilcev za strelovod ni potrebno vzdigovati kritine ali vanjo vrtati.

spd v hiši razredi

Svetujemo in montiramo vse produkte Dehn.

Izpostavil bil slemenski nosilec strelovodnega vodnika klik 32. Pri konkurenčnih slemenskih nosilcih je potrebno nosilce vijačiti, kar je na slemenu strele precej zamudno. Pri nekaterih nosilcih pa je celo potreben poseg v kritino – vrtanje lukenj v slemenjak. Ob montaži slemenskega nosilca klik 32 pa samo enostavno vpnemo nerjavečo vzmet okoli slemenjaka in nosilec zelo trdno stoji. Strelovodni vodnik tudi ni montiran na vrhu slemenjaka, ampak je diskretno skrit malce pod vrhom slemenjaka. Zato za pravilno izveden strelovod na vsakih 10m razdalje na vodnik pritrdimo 30 cm lovilno palico.

Podobno enostavne in diskretne so tudi rešitve za kritine bobrovec, kovinske konstrukcije in ostale tipe streh.

Deli prispevek